Hi, ik ben Veerle en ik ben nomade!

Sinds april 2019 leef ik als nomade in Nederland. Ik heb mijn huis opgezegd en heb geen vaste plek meer. Natuurlijk heb ik voor nu een basiskamp bij mijn ouders opgeslagen en heb ik verschillende plekken waar ik altijd terecht kan.

Het is een bewuste keuze geweest om zonder huis door het leven te gaan. Afgelopen jaren merkte ik dat ik toch nauwelijks thuis was en het daardoor zonde was om een hoge huur in Utrecht te betalen, wanneer ik de helft van het jaar toch elders verblijf.

Het is hartverwarmend om te merken hoeveel mensen in mijn omgeving me een plek aanbieden om te komen logeren. 

 

Zoek je een huisoppas?

  • Heb je huisdieren en ben je op zoek naar iemand die liefdevol voor je huisdier(en) en huis zorgt?
  •  Wil je je huis bewoond achterlaten wanneer je met vakantie gaat? Ik verzorg je kamerplanten, post, vuilnis, noem maar op.
  •  Zoek je een betrouwbaar iemand wie niet rookt of mensen ontvangt.? Gesloten beurzen, waar mogelijk. Een win-win situatie voor iedereen.
  • Gesloten beurzen, het kost je dus niks. Geen kosten voor het onderbrengen van je dieren in een pension en voor mij gratis woonruimte.
  •  Minimale periode van 1 week, bij voorkeur langer
  •  Bij voorkeur Amsterdam, Utrecht, Amersfoort of Arnhem. Sta open voor andere opties.

 

Weet jij iemand die binnenkort op vakantie gaat of ga je zelf op vakantie? Laat het mij weten of stuur mij een mailtje!

 

 

Wat is je planning als Nomade?

Mijn planning is vaak vrij veranderlijk.  Mocht je op zoek zijn naar een oppas voor je huisdieren, laat het me vooral weten. Wie weet dat er iets aan te passen is in mijn planning.

November 2019

Ik zal de hele maand november in Spanje spenderen. De eerste twee weken van november zit ik in Malaga in een hostel. Daarna zal ik naar Gran Canaria gaan en ook daar verblijf ik in een hostel en een hotel.

December 2019

De eerste twee weken van december zijn nogal geheel leeg. Wie weet zit ik nog op Gran Canaria, wellicht vlieg ik wel ergens anders heen. Het enige wat vast staat is dat ik vanaf 15 december weer in Nederland wil zijn. Voor de feestdagen vind ik het fijn om wel in het land te zijn. Ik zoek nog een plekje in Utrecht om op te passen! Mocht je een huisoppas zoeken rond de feestdagen, let me know!

Januari 2020

Ik heb tot 6 januari verplichtingen in Nederland, daarna zal ik weer vertrekken. Ik heb nu – in november – nog geen flauw idee waar ik ga zijn.,

Februari 2020

Deze maand is nog volledig leeg gepland.

Maart 2020

De eerste week van maart zal ik in Groningen zitten voor het Grasnapolsky festival. Daarna zal ik in Nederland blijven. Mijn werkzaamheden in maart, april en mei zullen vooral in Utrecht en Arnhem plaats vinden. Ik zoek dus een plek waar ik langere tijd kan zitten dan.

Op dit moment ben ik op zoek naar een oppasadres tussen 16 december en 5 januari in Utrecht. Ik kan altijd bij mijn ouders terecht, maar als ik iemand kan helpen met het oppassen, dan doe ik dat graag!

Welke producten kan je nu écht niet zonder als nomade?

Het is zo fijn om op reis te zijn en je noice cancelling headphones aan te hebben staan. Het achtergrond geluid wordt gedimd en je hebt gewoon rust. Draadloze koptelefoons zijn natuulijk sowieso fijn voor het luisteren van een podcast of muziek.

Het grootste deel van mijn werk vindt plaats op het internet. Ik ben dan ook bijna altijd online. Mijn laptop neem ik overal mee naar toe en dat begon best een zware last te worden. Ik heb besloten een Chromebook te kopen, een klein licht laptopje. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

Het irritantste wat je kan overkomen, wanneer je onderweg bent, is dat je telefoon uitvalt. Daarom heb je natuurlijk altijd een powerbank bij je. Maar wat nou als je powerbank ook leeg is? Daarvoor is de WakaWaka Powerbank fantastisch! Deze kan zichzelf opladen via zonneenergie! 

Het is fijn om een systeem te hebben om je leven overzichtelijk te houden. Je leeft uit je tas en draagt geen 100 opschrijfboekjes met je mee. Trello is de manier om overzicht te houden in al je zaken. Het is een gratis tool om overzicht te houden en samen te werken met anderen.

Dit is misschien een wat gekke tip voor een nomade, maar ik kan écht niet meer zonder mijn sport bh. Deze sport bh heeft namelijk een vakje voor je telefoon. Het is ideaal om je telefoon of portemonnee op te bergen wanneer je op reis bent. Niemand verwacht dat je daar je kostbaarheden hebt verstopt.

Meer over mijn nomade bestaan

Hier lees je mijn beweegredenen om nomade te worden en wat tot die keuze geleid heeft. 

In mijn eerste maanden als nomade heb ik best wat struggels ervaren, die ervoor hebben gezorgd dat ik iets kieskeuriger ben!