© Jumbo door Marcel van Driel

Hi, ik ben Veerle en ik ben nomade!

Sinds 2019 leef ik als nomade in Nederland. Ik heb mijn huis opgezegd en heb geen vaste plek meer. Natuurlijk heb ik voor nu een basiskamp bij mijn ouders opgeslagen en heb ik verschillende plekken waar ik altijd terecht kan.

Het is een bewuste keuze geweest om zonder huis door het leven te gaan. Afgelopen jaren merkte ik dat ik toch nauwelijks thuis was en het daardoor zonde was om een hoge huur in Utrecht te betalen, wanneer ik de helft van het jaar toch elders verblijf.

Het is hartverwarmend om te merken hoeveel mensen in mijn omgeving me een plek aanbieden om te komen logeren.

Contintenten

Landen

Huizen

Huisdieren

Dagen als nomade

Leven vol vrijheid
webinar

In het webinar Leven vol Vrijheid gaan we een uur lang in op hoe jij meer vrijheid in jouw leven kan integreren. Hoe ziet jouw droomleven eruit en welke stappen moet je doorlopen om daar te komen.

N

Wat is vrijheid voor jou?

N

Oefeningen gericht op tijdmanagement

N

Concreet stappenplan voor jouw leven vol vrijheid

Je krijgt meteen toegang tot het webinar, zorg dus dat je echt de tijd neemt om het te kijken!

Podcasts over mijn nomade bestaan

57. Zo werd ik kattenoppas

57. Zo werd ik kattenoppas

In deze aflevering vertelt Veerle hoe ze kattenoppas is geworden, waar je op moet letten als je iemand zoekt voor in je huis, hoe je zelf kattenoppas kunt worden en hoe snel je iemand moet vastleggen. Veerle is ondertussen al ruim 5 jaar beschikbaar als kattenoppas....

Welke producten kan je nu écht niet zonder als nomade?

Het is zo fijn om op reis te zijn en je noice cancelling headphones aan te hebben staan. Het achtergrond geluid wordt gedimd en je hebt gewoon rust. Draadloze koptelefoons zijn natuulijk sowieso fijn voor het luisteren van een podcast of muziek.

Het grootste deel van mijn werk vindt plaats op het internet. Ik ben dan ook bijna altijd online. Mijn laptop neem ik overal mee naar toe en dat begon best een zware last te worden. Ik heb besloten een Chromebook te kopen, een klein licht laptopje. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

Het irritantste wat je kan overkomen, wanneer je onderweg bent, is dat je telefoon uitvalt. Daarom heb je natuurlijk altijd een powerbank bij je. Maar wat nou als je powerbank ook leeg is? Daarvoor is de WakaWaka Powerbank fantastisch! Deze kan zichzelf opladen via zonneenergie! 

Het is fijn om een systeem te hebben om je leven overzichtelijk te houden. Je leeft uit je tas en draagt geen 100 opschrijfboekjes met je mee. Trello is de manier om overzicht te houden in al je zaken. Het is een gratis tool om overzicht te houden en samen te werken met anderen.

Dit is misschien een wat gekke tip voor een nomade, maar ik kan écht niet meer zonder mijn sport bh. Deze sport bh heeft namelijk een vakje voor je telefoon. Het is ideaal om je telefoon of portemonnee op te bergen wanneer je op reis bent. Niemand verwacht dat je daar je kostbaarheden hebt verstopt.