Hi, ik ben Veerle en ik ben nomade!

Sinds april 2019 leef ik als nomade in Nederland. Ik heb mijn huis opgezegd en heb geen vaste plek meer. Natuurlijk heb ik voor nu een basiskamp bij mijn ouders opgeslagen en heb ik verschillende plekken waar ik altijd terecht kan.

Het is een bewuste keuze geweest om zonder huis door het leven te gaan. Afgelopen jaren merkte ik dat ik toch nauwelijks thuis was en het daardoor zonde was om een hoge huur in Utrecht te betalen, wanneer ik de helft van het jaar toch elders verblijf.

Het is hartverwarmend om te merken hoeveel mensen in mijn omgeving me een plek aanbieden om te komen logeren. 

 

Zoek je een huisoppas?

  • Heb je huisdieren en ben je op zoek naar iemand die liefdevol voor je huisdier(en) en huis zorgt?
  •  Wil je je huis bewoond achterlaten wanneer je met vakantie gaat? Ik verzorg je kamerplanten, post, vuilnis, noem maar op.
  •  Zoek je een betrouwbaar iemand wie niet rookt of mensen ontvangt.? Gesloten beurzen, waar mogelijk. Een win-win situatie voor iedereen.

  • Gesloten beurzen, het kost je dus niks. Geen kosten voor het onderbrengen van je dieren in een pension en voor mij gratis woonruimte. 

  •  Minimale periode van 1 week, bij voorkeur langer
  •  Bij voorkeur Amsterdam, Utrecht, Amersfoort of Arnhem. Sta open voor andere opties.

 

Weet jij iemand die binnenkort op vakantie gaat of ga je zelf op vakantie? Laat het mij weten of stuur mij een mailtje!

 

 

Wat is je planning als Nomade?

De tweede week van augustus ben ik weer terug in Nederland.
Ben jij op vakantie of ken jij iemand die op vakantie is? Let me know!

 

Juli

Ook de maand juli zit ik volledig in Slovenie

Augustus

De eerste week ben ik nog in Slovenie, na een lange treinreis zal ik de rest van de maand in Amsterdam spenderen.

September

De eerste 2 weken ben ik nog erg druk met Amsterdam Fringe Festival, waardoor ik in Amsterdam moet verblijven. Wanneer het festival is afgerond, verplaats ik naar Utrecht waar ik op het huis van vrienden pas.

Oktober

Vanaf hier begint de big unknown. Het hangt allemaal af van hoe mijn tijd in Slovenie bevalt, wellicht ga ik weer terug die kant op. Misschien ga ik reisvrienden opzoeken of naar een warm land, alle opties staan nog open.

Welke producten kan je nu écht niet zonder als nomade?

Het is zo fijn om op reis te zijn en je noice cancelling headphones aan te hebben staan. Het achtergrond geluid wordt gedimd en je hebt gewoon rust. Draadloze koptelefoons zijn natuulijk sowieso fijn voor het luisteren van een podcast of muziek.

Het grootste deel van mijn werk vindt plaats op het internet. Ik ben dan ook bijna altijd online. Mijn laptop neem ik overal mee naar toe en dat begon best een zware last te worden. Ik heb besloten een Chromebook te kopen, een klein licht laptopje. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

Het irritantste wat je kan overkomen, wanneer je onderweg bent, is dat je telefoon uitvalt. Daarom heb je natuurlijk altijd een powerbank bij je. Maar wat nou als je powerbank ook leeg is? Daarvoor is de WakaWaka Powerbank fantastisch! Deze kan zichzelf opladen via zonneenergie!