Digital detox (NL)

We zeggen vaak dat we geen controle hebben over het gebruik van onze telefoon, omdat je geen controle hebt over wanneer iemand iets stuurt. Je hebt alleen wel controle over wanneer en hoe je het ontvangt.

Onze telefoons hebben tegenwoordig zoveel functies, dat wij van het gros niet eens weten dat het bestaat. We hebben verhalen en ervaringen van anderen nodig om ons bewust te maken van alle functionaliteiten die we kunnen gebruiken. Die functionaliteiten kunnen we inzetten om onze telefoons te gebruiken op een manier die bij ons past.

Ik geloof echt dat je telefoon een verrijking van je leven kan zijn, mits je het tactisch en bewust gebruikt.

Toen ik opgroeide, hadden wij strikte regels over wanneer wij fris mochten drinken (1 glaasje bij bijzondere momenten) of wanneer wij televisie mochten kijken (van Tik Tak tot bedtijd of in het weekend van wakker worden tot onze ouders aangekleed beneden kwamen) Dat waren duidelijke regels en daardoor zat ik nooit te lang achter de tv.

De mobiele telefoon is geleidelijk in ons leven gekomen. De mate van gebruik werd eerst meer door de normalisering van abonnementen (ipv prepaid), later door de komst van whatsapp en daarna de data abonnementen.

Doordat alles zo geleidelijk is gegaan, is de kans klein dat je bewuste regels hebt voor je telefoongebruik.

De meest voorkomende regel is nu waarschijnlijk:

  • geen telefoon in de slaapkamer

Maar er zijn veel meer regels te bedenken. Dat gaan we dan ook doen in deze cursus. We gaan zorgen dat jij bewuste regels hebt voor jouw telefoon en internet gebruik. Regels die jouw leven makkelijker maken.

Take this Course