50. Podcasten is de strategie om jouw bedrijf te groeien.

20 mei 2024 | Business, Reizende Strijdster

Podcasten is de strategie om jouw bedrijf te groeien.

In deze aflevering vertelt Veerle over het belang van podcasten voor startende ondernemers en hoe dit kan bijdragen aan de groei van je bedrijf. Ze deelt praktische tips en stappen om een succesvolle podcast op te zetten en te laten groeien.

Veerle begint met het bespreken van de benodigdheden voor podcasting, zoals een goede microfoon, koptelefoon en een rustige opnameruimte. Vervolgens behandelt ze het bepalen van je podcastfrequentie, thema’s en strategieën voor consistentie in het publiceren van afleveringen.

Daarna deelt Veerle belangrijke punten bij het maken van een aflevering, waaronder ideeën verzamelen, een script maken, jezelf laten horen en afleveringen promoten via shownotes. Ze biedt ook oplossingen voor problemen met het opnemen van bestanden en deelt tips voor het gebruik van telefoon- of zoomopnames voor podcasts.

Verder bespreekt Veerle het lanceren van je nieuwe podcast, inclusief het kiezen van een naam, het maken van aantrekkelijke cover art, het uploaden naar een hostingplatform en effectieve promotiestrategieën.

Tot slot benadrukt Veerle het potentieel van podcasting als marketingtool om je bedrijf te laten groeien en moedigt ze luisteraars aan om zelf aan de slag te gaan met podcasten.

Wat heb je nodig om te podcasten?

  • Microfoon (Tip: Blue Yeti)
  • Spotify for Podcasters
  • Audacity

Ben je na het luisteren van deze aflevering geïnteresseerd in een strategiesessie? Kijk dan op ⁠⁠veerlez.nl/strategiegesprek⁠⁠

Meer afleveringen als dit?