38. The How is not your job

24 mrt 2021 | Business, Groei

The How is not your job

Een fout die we vaak maken, is dat we teveel focussen op hoe we iets doen, in plaats van wat of waarom we iets doen. Daar gaat deze podcast over. Met als voorbeeld het stramien wat ik mijzelf op leg met de podcast. Vanaf deze week ga ik de druk loslaten. Geen vaste uploadmomenten en niet elke aflevering hele uitgebreide shownotes.

In deze aflevering vertel ik over hoe hetgeen wat we onszelf kunnen opleggen, ons ook kan remmen. Het grote voorbeeld daarvan is mijn podcast. Vanaf het begin heb ik mijzelf voorgenomen om elke woensdag een nieuwe aflevering online te zetten. Elke aflevering heeft uitgebreide shownotes, waar enorm veel werk in gaat zitten.

Ik weet dat er een aantal mensen zijn die de shownotes heel fijn vinden, maar weegt het nog op tegen het werk wat erin zit? Daarom besluit ik om vanaf nu mijzelf een vrijbriefje te geven. Ik hoef geen shownotes te maken als ik dat niet wil. Er hoeft geen podcast online te komen op elke woensdag.

Toen ik dat voor mijzelf uitsprak, kwam opeens deze podcast eruit gevloeid. Een mooi voorbeeld van wat een vrijbriefje met je kan doen.

Waar kan jij jezelf een vrijbriefje voor geven?

Mijn favoriete afleveringen