09. De talen van de liefde

14 jul 2022 | Groei, Reizende Strijdster

De talen van de liefde

In deze aflevering neemt Veerle je mee in de vijf talen van de liefde, volgens het boek van Gary Chapman. Hoe kunnen deze love languages je helpen je relaties te versterken? Je hoort het hier in deze aflevering.

Wat zijn talen van de liefde?

De talen van liefde zijn de manier waarop je liefde kan ontvangen en geven. Er zijn vijf verschillende talen. Je kunt je in elke taal herkennen, maar er is meestal één manier die je het meest spreekt. Je kunt ook zeker meerdere talen spreken.

De vijf talen van liefde

  • Positieve woorden
  • Tijd en aandacht
  • Cadeautjes
  • Hulpvaardigheid
  • Lichamelijk aanraking

Positieve woorden

Hierbij draait het om de verbale bevestiging van affectie. Denk hierbij aan complimenten, ik hou van jou’s en digitale communicatie.

Iemand die deze taal spreekt, wil zich vooral aangemoedigd voelen en bevestigd. Wanneer je deze taal wilt spreken, let dan vooral op dat je empathie toont en écht actief luistert.

Tijd en Aandacht

Dit is voor zowel mannen als vrouwen de meest voorkomende liefdestaal. Het gaat hier echt om het bewust spenderen van tijd samen. Zorg dus dat je je volledige aandacht erbij hebt. Je kunt hierbij denken aan samen koken, gesprekken voeren of op avontuur gaan.

Het belangrijkste is om echt onverdeelde aandacht te geven. Laat je telefoon dus even rusten. Mocht je daar moeite mee hebben? Neem dan een kijkje bij de Digital Detox cursus.

Cadeautjes

Hierbij draait het om een visuele token van liefde. Het gaat dus niet om het materialistische aspect van een cadeau ontvangen. Wanneer je een cadeau koopt voor iemand die deze liefdestaal spreekt, moet je zorgen dat je echt hun normen en waarden in het cadeau stopt en niet je eigen.

Hulpvaardigheid

Het gaat bij deze taal van de liefde vooral om het helpen om iemand leven makkelijker te maken. Dit kan je doen door ontbijt op bed te brengen of iemand te helpen met dingen in het huis maken.

Wanneer je moeite hebt met deze taal kan je vragen hoe je iemand het beste kunt helpen of je kunt bijvoorbeeld samen bepaalde rotklusjes in het huis doen.

Lichamelijke aanraking

Bij deze taal draait het vooral om het geven en ontvangen van lichamelijke signalen van liefde. Dit kan een vlugge aanraking zijn, maar ook een kus of knuffel. Het draait hierbij echt niet alleen om seks.

In augustus komt er een Masterclass over de Talen van Liefde in Business. Wil jij als eerste op de hoogte worden gehouden? Laat dan hier je emailadres achter óf stuur Veerle een DM op Instagram.


.

Meer Luisteren? Luister ook deze aflevering: