01. Het begin van de podcast

1 aug 2020 | Overig

01. Het begin van de podcast

Deze podcast is opgenomen als test, om te kijken of ik daadwerkelijk een podcast zou willen gaan opnemen of dat het hier bij zou blijven. Het is een authentieke Veerle podcast, aangezien hij is opgenomen terwijl de haren in de verf zaten. Je kan hem hieronder luisteren of lezen. De tekst is woordelijk meegeschreven.

Hoi, ik ben Veerle, ik ben nomade en ik verdien mijn geld met Pinterest.

Dit is de eerste podcast die ik ga opnemen en ik zit bij mijn ouders op zolder, met de haarverf in mijn haren. Ik heb eigenlijk altijd roze haar. En het was wel weer tijd om er even nieuwe verf in te doen.

Dus dat ben ik aan het doen en dit is hét moment om een eerste podcast op te gaan nemen. En voor de eerste aflevering is het natuurlijk logisch dat ik mezelf even ga voorstellen.

Wie ben ik

Ik ben dus Veerle, ik ben 34 jaar en ik heb een ruim jaar geleden mijn huis opgezegd. Ik wist toen al een paar maanden dat ik dat wide gaan doen. Eigenlijk twijfelde ik al anderhalf jaar of ik mijn huis niet wilde gaan opzeggen, maar ik had een kat en daardoor voelde het altijd een beetje alsof ik mijn huis niet op kon zeggen.

Op een gegeven moment dacht ik ‘als de kat de enige reden is waarom ik een huis in Nederland heb, dan is het misschien tijd om afscheid te nemen van mijn kat’. Dat doet natuurlijk heel veel pijn maar ik denk achteraf gezien dat het het wel waard is geweest.

“Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt!”

April 2019 heb ik mijn huis opgezegd en leef ik als nomade. Ik pas op andermans huizen. De eerste periode dat ik dat deed, werkte ik nog als freelancer in de festivalwereld. Maar ik wist al een tijdje dat ik dat op wilde gaan geven. Ik heb altijd al verteld dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt, ik was vrijwilliger op festivals en ik ben gevraagd om vrijwilligerscoördinator te worden. En dat was fantastisch en dat is echt heel lang een deel van mijn identiteit geweest en daarom vond ik het ook zo moeilijk om daar afstand van te nemen.

“Ik had gewoon meer stress dan dat ik er nog plezier aan beleefde.”

Eigenlijk vond ik het de laatste jaren al niet meer leuk. Elke keer als je dan op reis bent en je verteld wie ben je en wat doe je, dan vertelde ik dat ik festivals organiseerde, dan reageerde de iedereen altijd heel enthousiast en dan had ik zoiets van ‘mja, maar het is ook heel veel werk‘.

Dat is ook wat ik vooral de laatste jaren ervaren heb, het is zoveel werk en er ligt zoveel op je schouders. Ik had gewoon meer stress dan dat ik er nog plezier aan beleefde. En het gaat me allemaal heel goed af en ik vind het ook nog wel leuk, maar het was gewoon niet meer waar mijn hart sneller van ging kloppen.

Wat doe ik

Begin 2019 had ik al tegen mensen gezegd dat ik van plan was om afscheid te gaan nemen van de festivalwereld. Maar ik durfde de keuze nog niet helemaal te maken, dus 2020 ging mijn laatste jaar worden in de festivals.

Ik kwam eind februari terug van een paar maanden op Gran Canaria, om een festival te gaan organiseren. En natuurlijk, corona, dus geen festivals.

Dus sindsdien zat ik thuis. Nou ben ik een zeer ondernemend type en verdien ik eigenlijk ook al sinds 2018 mijn geld met Pinterest. Dat wilde ik altijd al verder uitwerken, maar ik nam er nooit de tijd voor. Ik vond mijn festivals toch ook nog wel belangrijk en ik maakte er nooit een prioreiteit van. En ook als ik op reis was, gaf ik het geen prioriteit. Ik vond het wel belangrijk dat ik een passief inkomen verdiende voor als ik op reis was.

Mijn plan was om een paar maanden in het jaar te reizen en soms op locatie te werken en de rest van de tijd mijn geld te verdienen met Pinterest. Toen begon natuurlijk de corona crisis en zat ik bij mijn ouders op zolder en dat was gewoon. het was gewoon zo duidelijk, ik moest en zou mijn Pinterest business gaan uitbreiden. Het heette Geld verdienen met Pinterest, juridisch gezien kon dat helemaal niet, dus ik heb mijn naam veranderd naar Geld verdienen met Pinnen. En toen dacht ik, ik heb in de afgelopen jaren heel erg mijn best gedaan om producten te maken, ik heb verschillende e-books geschreven, ik heb verschillende cursussen. En toch, voelde het heel afstandelijk en ik wist gewoon uit mijn werk van de festivals en ik ben opgeleid tot Creatief Therapeut, dus ik altijd wil ik in contact met mensen zijn, dus waarom word ik dan online ondernemer en heb ik geen contact met mensen.

Pinterest coach

Mei 2020 besloot ik, ik ga mensen coachen en sindsdien sta ik elke dag fluitend op, heb ik zoveel zin om te werken. Ik geniet er zo van om met mensen in contact te zijn over hun Pinterest, dat ik daar nu mijn geld mee verdien. Er valt voor zoveel mensen zoveel winst te behalen en natuurlijk gaat het over veel meer dan enkel Pinterest. Ik weet gewoon vrij veel over online ondernemen, over hoe je passieve inkomen opbouwt. Ik verdiep me er al twee jaar en ik doe het ook. Maar er echt over praten, dat vond ik nog wel spannend. Dus daar is nu de tijd voor aangebroken.

Beginnen met podcasten

“Zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Pak je telefoon en begin gewoon te praten”

Ik was vandaag, het is 19 juni 2020, op ik op de groeiborrel van Deborah de Poorter. Daar was een korte workshop van Mirjam Hegger over podcasts opnemen en ik weet al heel lang dat ik dat wil en het is de logische stap en er was altijd iets wat me tegen hield, tot vandaag. Er werd gezegd: ‘Zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Pak je telefoon en begin gewoon te praten‘. Dus dat is wat ik nu aan het doen ben en het klinkt alsof ik dit vaker wil gaan doen. Dus waarom niet.

Ik ga jullie meenemen in het proces van het van het opbouwen van mijn eigen business. Ik ga korte Pinterest tips geven, dingen vertellen over het leven als nomade, digital nomad. Het wordt mijn plek om alles te delen waar ik me mee bezig hou.

Dan hoop ik dat jullie dit interessant vonden. Zo niet, even goede vrienden. Ik ga mijn haar uitspoelen, want ja het wordt roze. En hoe langer ik word hoe rozeder het wordt. Dan hoop ik jullie de volgende podcast weer te zien.